Podjela Odluka za sredstava kapitalne pomoći u Sisačko-moslavačkoj županiji

Povodom završetka Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, pomoćnik ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu gosp. Danijel Žamboki u četvrtak, 18. svibnja 2017. godine boravit će u Sisačko-moslavačkoj županiji te će tom prigodom dodijeliti Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći korisnicima tj. predstavnicima općina i gradova čiji se projekti sufinanciraju sredstvima Ministarstva. 

Ovom prilikom pozivamo vas da u četvrtak, 18. svibnja 2017. godine s početkom u 14.00 sati, dođete u prostorije Sisačko – moslavačke županije (Stjepana i Antuna Radića 36, Sisak) gdje će pomoćnik ministra za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu gosp. Danijel Žamboki uz prisustvo župana gosp. Ive Žinića uručiti  Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći.

U Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je 11 projekata, ukupne vrijednosti 6.216.615,47 kn od čega Ministarstvo sufinancira 1.458.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobit će Lipovljani, Dvor, Sunja, Glina, Novska, Jasenovac, Majur, Popovača, Hrvatska Kostajnica, Lekenik i Topusko.

Podsjećamo kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo 27. siječnja 2017. godine Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu koji je bio otvoren do 24. veljače 2017. godine. Ministarstvo je 5. travnja 2017. godine na svojim mrežnim stranicama objavilo popis 336 odobrenih zahtjeva za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017.  godinu. U Državnom je proračunu za ovu namjenu osigurano 40 milijuna kuna. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja osiguralo je i tri milijuna kuna u proračunu za 2017. godinu koja će se koristiti kao pomoć općinama, gradovima i županijama za izradu prostornih planova uređenja.

Popis svih odobrenih zahtjeva možete vidjeti OVDJE