Kompanija Tehnix, vodeća eko industrija u Hrvatskoj i Europi, nastavila je svoju tradiciju izlaganja te je bila prisutna i ove godine na sajmu IFAT u Münchenu. IFAT je vodeći međunarodni sajam tehnologija za gospodarenje otpadom, vodama, sirovinama i odvodnju.

Bekament
Tjedan otvorenih vrata!
U svim prodajnim centrima od 18. do 24. rujna!

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja na službenoj web stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (u daljnjem tekstu: APN) www.apn.hr, objavljuje

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održano je potpisivanje Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. za sedam najvećih urbanih središta.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, od 23. do 25. svibnja, boravi u Cataniji gdje sudjeluje na Jadransko-jonskom vijeću i III. EUSAIR ministarskom sastanku na kojem također sudjeluju Italija, Grčka, Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora i Albanija, uz predstavnike Europske komisije.

Danas je obilježen Dan grada Čakovca, na kojem je sudjelovao i Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a tom prilikom održana je i Svečana sjednica Grada Čakovca. Proteklo je 439 godina od kada je Čakovec 1579. godine, poveljom grofa Jurja četvrtog Zrinskog, proglašen slobodnim trgovištem, a 25 godina otkad Čakovec u demokratskoj Hrvatskoj ima status grada.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost produžio je jedinicama lokalne samouprave rok za dostavu zahtjeva na Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Gradovi i općine, tako po novom, svoje zahtjeve i eventualne dopune trebaju Fondu dostaviti do 11. lipnja 2018. godine do 16 sati, ako se isti zaprimaju preko Urudžbenog ureda, ili preporučenom poštom putem poštanskog ureda do 24,00 sata.