Kožul

Tvrtka Kožul d.o.o. osnovana je 1994 godine u Slavonskom Brodu, a bavi se veleprodajom i maloprodajom ručnog alata i pribora. Tvrtka danas broji 63 zaposlenika u Hrvatskoj te još 17 u tvrtki-kćeri Gleter max d.o.o. u Beogradu, Srbija i 10 u tvrtki Kožul BH d.o.o. Sarajevo, BiH.

Osim navedenih tvrtki u Kožul grupi nalaze i tvrtka CROMAX d.o.o. , Slavonski Brod tvrtka koja se bavi završnim radovima u građevinarstvu.

Tvrtka se od samog početka ubrzano razvijala. Od samog osnivanja do danas mnogo toga se promijenilo.

Na prijelazu iz XX u XXI stoljeće sagradili smo maloprodajni centar (Hobi centar) u Slavonskom Brodu s više od 1200m2 prodajnog prostora.

Uz maloprodajni centar u Slavonskom Brodu također smo sagradili dva nova skladišna prostora i carinsko skladište s više od 1600 paletnih mjesta, otvorili tvrtku u Beogradu s distributivnim skladištem te proširili naše poslovanje na Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru.

U razvoju i poslovnom napredovanju tokom ovih godina, štošta se promijelnilo, ali osnovni cilj uvijek je ostao ne promijenjen -  usmjerenost prema kvaliteti proizvoda i usluge.

Unatoč brzom razvijanju tržišta i čestim promjenama na istom, uspjeli smo ostati vjerni našoj strategiji:  ponuditi profesionalna rješenja svima koji u svom poslu i životu koriste ručne i električne alate.

Od 63 zaposlenika u Hrvatskoj, 8 je terenskih komercijalista koji pokrivaju cijelu Hrvatsku po regijama. Na isti princip radi 8 terenskih komercijalista u Srbiji, te još 4 u Bosni i Hercegovini. Takva mreža nam omogućava visoku kvalitetu usluge i podrške krajnjem kupcu i korisniku u svakom trenutku u svim prodajnim centrima i  poslovnim jedinicama.

Uvozeći i prodajući strane alate i proizvode došli smo na ideju osnovati, garaditi i ulagati u vlastiti brand i koncept alata. Nastavno na tu ideju 2003 godine registriran je naš brand MAX? u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo i od tada uporno radimo na njegovom unapređenju i asortimanskom proširenju. Trenutno možemo ponuditi više od 1500 različitih artikala iz asortimana MAX? ručnih alata.

MAX? alati se proizvode širom svijeta: u Taiwanu, Pakistanu, Indiji, Kini, Korei, Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj i Italiji, a sve pod strogom kontrolom kvalitete i uz stalno unapređenje tehnologije proizvodnje.

MAX? alati su prilagođeni prodaji u velikim prodajnim centrima: na svima se nalazi bar code, šifra artikla, naziv artikla na deset jezika, pakiranja su funkcionalna i omogućavaju izlaganje na policama na način da proizvod ne privlači samo svojom kvalitetom već i dizajnom i izgledom ambalaže.

MAX? proizvodi u dvije linije:

?        žuto ? crnoj nijansi MAX? alata – alat namjenjen za jednostavnu upotrebu kao pomagalo krajnjem korisniku kako bi mu olakšao obavljanje određenog posla ili hobija

?        MAX? blue line ? profesionalni alat namjenjeni profesionalnim majstorima i radnicima koju prepoznaju vrijednost, kvalitetu i brand alata. Alat koji svojom kvalitetom i inovativnim riješenjima prestavlja sam vrh u preciznosti i izradi ručnih alata.

Handy alati ? Linija alatakoje smo razvili s primarnom namjenom za kućnu upotrebu. Alati koji svojom izuzetno ekonomičnom cijenom i zaovoljavajućom kvalitetom čini upravo pravi izbor za manje zahtjevne korisnike koji sebe nazivaju hobistima.

Iz naših veleprodajnih skladišta roba se isporučuje unutar 24 sata od trenutka vaše narudžbe i možemo se prilagoditi posebnim zahtjevima ili specifičnostima Vašeg poslovanja.

Paralelno uz razvoj našeg branda, zahvaljujući razvijenoj logistici i mreži terenskih komercijalista, postali smo generalni zastupnici svjetskih brandova, kao što su :

    HITACHI – električni alati ………………………………………………… generalni zastupnici za Hrvatsku
    Dassy – zaštitna oprema ……………………………….. generalni zastupnici za Hrvatsku, BiH i Srbiju
    Collomix – električni alati ……………………………… generalni zastupnici za Hrvatsku, Srbiju i BiH
    Klingspor ? brusno ? rezni program ………………………………………………. zastupnici za Hrvatsku
    Sola – mjerni alati ………………….. generalni zastupnik za  BiH, te zastupnik za Hrvatsku i Srbiju
    Pferd ? prof. brusno ? rezni program ……………………………………………… zastupnik za Hrvatsku
    Carat ? prof. dijamantne rezne ploče …………….. generalni zastupnici za Hrvatsku, BiH i Srbiju
    Nouva Batipav – ručni i elek. alati za keramičare ………………. generalni zastupnici za Hrvatsku
    DeWalt i Black & Decker - električni alati ……………………………. zastupnici za Hrvatsku i Srbiju
    Picard - ručni alati ……………………………………………………………………….. zastupnici za Hrvatsku
    Merida – sredstva za čišćenje ………………………… generalni zastupnici za Hrvatsku, BiH i Srbiju
    Cox ? prof. pištolji za jednokomponentna ljepila, brtvila i PU mase …….. Zastupnici za Hrvatsku
    Lincoln ? oprema i proizvodi za zavarivanje i održavanje metalne opreme ………. zastupnici za Hrvatsku

Sama činjenica da su nam velike i ugledne tvrtke koje su prisutne na globalnom svjetskom tržištu, kao što je npr. HITACHI,  postale partneri i imaju povjerenje za generalnu distribuciju i servis njihovih proizvoda i usluga potvrđuje razvijenost naše prodajne mreže, logistike, servisa  i podrške.

Od 2007. godine vlasnici smo ISO 9001 certifikata kojim smo zaokružili organiziranost u prodaji, nabavi, skladištenju i distribuciji.

Misija ? Ponuditi profesionalna rješenja svima koji u svom poslu i životu koriste ručne i električne alate. Omogućiti kupcima najbolju kupovinu i visokokvalitetan proizvod s kojim će krajnji korisnik biti zadovoljan.

Vizija ? Postati najcjenjenijim brandom na hrvatskom i tržištu jugoistočne Europe

Kožul team Vam zasigurno može ponuditi je profesionalnost, ažurnost, razvijenu prodajnu i marketinšku strategiju, te ono što je Vama kao kupcu ili krajnjem korisniku najbitnije – kvalitetan i funkcionalan proizvod.