Događanja

HRVATSKI SAVEZ GRAĐEVINSKIH INŽENJERA organizira već po sedmi put SABOR HRVATSKIH GRADITELJA koji će se održati od 17. do 18. listopada 2016. u hotelu Croatia u Cavtatu.

Na ovom tradicionalnom skupu, koji se održava svake četiri godine, okupljaju se graditelji iz Republike Hrvatske i inozemstva kako bi ocijenili stanje graditeljstva, te predstavili značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja i inovacije iz svih područja graditeljstva.

Na Saboru 2016. analizirat će se i raspravit uloga graditeljskog sektora u razvitku hrvatskoga gospodarstva, načinu na koji je hrvatsko graditeljstvo dosad konkuriralo na domaćem i stranim tržištima te kritički razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća. Analizirat će se i druga aktualna pitanja graditeljstva, posebno ispunjavanje uvjeta za rad u Europskoj Uniji te priprema i realizacija investicija iz EU fondova. Zbog navedene je činjenice i osnovni tematski naziv Sabora 2016: EU i HRVATSKO GRADITELJSTVO. Tim se nazivom nastajalo posebno istaknuti da je građenje za hrvatsko gospodarstvo i za cijelo hrvatsko društvo suštinski važno i da se zbog toga moraju stvoriti uvjeti za pokretanje razvojnih investicijskih projekata. Takvi projekti, naročito oni u javnom sektoru, danas su teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova.

Okvirne teme SABORA 2016 su: prometna infrastruktura, gospodarenje otpadom, vodno i komunalno gospodarstvo, zaštita okoliša, energetika i industrija, investicije u turizam i poljoprivredu.

Posebno će se obraditi teme kao što su: ekonomski pokazatelji stanja graditeljstva u protekle četiri godine, investicije i razvojni projekti koji mogu pokrenuti novi rast graditeljstva, EU fondovi i javne investicije, privatne investicijske inicijative, zakonodavstvo kao ograničenje ili poticaj efikasne pripreme i realizacije investicija, konkurentnost hrvatskih graditelja u EU i na svjetskim tržištima.

Očekuje se da će u radu Sabora 2016 sudjelovati više od 400 sudionika iz RH i susjednih zemalja, a uz građevinare i arhitekte bit će zastupljene i ostale struke, poput inženjera strojarstva, elektrotehnike, geodezije, predstavnici konzultantskih tvrtki, izvođači radova, proizvođači građevinskog materijala i opreme, predstavnici državnih, regionalnih i lokalnih javnih tijela i institucija. Osim prezentacija znanstveno-stručnih radova bit će organizirani i okrugli stolovi po određenim tematskim cjelinama.

Sabor hrvatskih graditelja 2016 izvrsna je prilika za sve sudionike da kroz aktivno sudjelovanje u njegovom radu razmijene iskustva i informacije, obnove stare i uspostave nove poslovne odnose te stvore dodatne preduvjete za bolje korištenje nesporno velikog potencijala koje graditeljstvo ima na rast nacionalnih ekonomija.

Osim predstavljanja zanimljivih radova, bit će organizirani i okrugli stolovi iz temeljnih zajedničkih cjelina koje su odabrane za Sabor 2016., a to su: Hrvatsko otvoreno tržište inženjerskih usluga, Zakonska regulativa - iskustva, problemi i rješenja, Infrastrukturna problematika grada Dubrovnika, Posebne uzance o građenju.

HRVATSKI SAVEZ GRAĐEVINSKIH INŽENJERA kao organizator i HRVATSKA KOMORA INŽENJERA GRAĐEVINARSTVA kao suorganizator Sabora okupljanju najjače stručne snage hrvatskog graditeljstva i spremne su kao i do sada sudjelovati i biti podrška županijama i Vladi RH u osmišljavanju i realizaciji razvojnih programa i projekata na dobrobit gospodarskog i općedruštvenog razvitka Republike Hrvatske.

Kako bi ovaj značajan skup dobio na vrijednosti održat će se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, kao i supokroviteljstvom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Preliminarni program Sabora hrvatskih graditelja 2016

Obavijesti

 

Produžen rok za dostavu radova

Poštovani, zbog većeg zahtjeva od strane autora, produžen je rok za dostavu radova.

Novi rok je 28.8.2016.

Organizacijski odbor Sabora 2016

Objavljeno: 2016-08-02
 

Otvorene prijave za Sabor 2016

Poštovane kolegice i kolege, otvorene su prijave za sudjelovanje na Saboru hrvatskih graditelja 2016.

Registracijskom obrascu možete pristupiti putem poveznice u desnom izborniku ili klikom na ovaj link.

Organizacijski odbor

Objavljeno: 2016-07-08
 

Produžen rok za prijavu sažetaka

Drage kolegice i kolege,  Zbog mnogobrojnih upita, Organizacijski odbor Sabora hrvatskih graditelja 2016 koji se održava od 17. do 18. listopada 2016. u Cavtatu, odlučio je produžiti rok za dostavu sažetaka do 25. svibnja 2016.

Na temelju dospjelih sažetaka iz Hrvatske i inozemstva, možemo očekivati zanimljiva predavanja i rasprave na nadolazećem skupu.

Nadamo se da je priprema Vaših sažetaka u završnoj fazi.

Ovim putem također pozivamo sponzore da podrže SABOR HRVATSKIH GRADITELJA 2016, koji je izvrsna prilika da se predstave te skrenu pozornost na svoju djelatnost, proizvode i poslovne potencijale.

Objavljeno: 2016-04-30
 

Prijave sažetaka su otvorene

Prijave sažetaka za Sabor 2016 su od sada otvorene.

Molimo Vas da pročitate upute za prijavu radova te da predate Vaš sažetak najkasnije do 15. travnja 2016.

Objavljeno: 2016-02-10
  • 17 Listopad 2016 - 18 Listopad 2016

Unutar iste protezati će se dugačka, krivudava staza koja simbolizira prepreke koje se susreću na nekom putu.

  • 03 Svibanj 2016 - 31 Listopad 2017
  • Vukovar
REKLAME
REKLAME

Najava događanja