Contura

Povijest

Poduzeće CONTURA osnovano je 1992. sa sjedištem u Pleternici, gradiću na ušću rijeke Londže u Orljavu, a podno Požeške gore u Slavoniji, kraju poznatijem pod nazivom Valis Aurea od davnina cijenjenoj po plodnoj zemlji i marljivim ljudima. Ideja o proizvodnji vrata pretočena u konkretan posao, jasni ciljevi razvoja i velik trud nekolicine entuzijasta učinio je Conturu vrlo brzo poduzećem prepoznatljivom na domaćem i inozemnom tržištu.

Danas

Usavršavanje i razvoj s posebnim naglaskom na kvaliteti naše su trajne odrednice. U tu svrhu proizvodnja je danas napravljena CNC tehnologijom visoke fleksibilnosti što omogućuje brzu prilagodbu novim programima, zadovoljavajući najdelikatnije želje kupaca. Obuka kadrova u inozemstvu, zapošljavanje programera i viskoobrazovanih mladih ljudi drvoprerađivačke struke, odgovor je na zahtjev današnjeg tržišta koje se u Hrvatskoj sve više profilira prema kriterijima i standardima zapadne Europe.

Takva poslovna, a posebno kadrovska politika dovela nas je u sferu proizvodnje plastificiranih vrata vlastitog designa. Otmjene linije te potrebna funkcionalnost karakteristike su koje krase ovaj proizvod. Estetski lijepa te konstrukcijski kvalitetno izrađena nova vrata linije Hotel naišla su na odličan odaziv kod kupaca, te su u planu nove investicije u strojni park radi povećanja produktivnosti. Contura danas njeguje u svojim proizvodima industrijski i majstorski duh drvoprerađivačke tradicije Slavonije.